Restauranger mat och catering

Så fixar du mingelmaten till examensfesten

Så fixar du mingelmaten till examensfesten

Så fixar du mingelmaten till examensfesten

Efter hårt slit och många timmar si skolbänken ska man givetvis se till att fira sin examen. Hur gör man det bättre än med god mat och dryck och ett härligt sällskap? Det är vanligt att bjuda in till en liten fest när man går ut skolan men många funderar på vad man egentligen ska bjuda på. Mingelmat är gott, enkelt och uppskattat och det finns flera sätt att fixa den på. 

Fixa och laga själv 

Är man en sådan som gillar att fixa och dona själv är det en god idé att laga maten som ska serveras själv. Inför en examen kan man dock ha begränsat med tid så det är viktigt att planera noggrant och kanske se till att handla det som går ett tag i förväg. Man bör också fundera på hur många gäster som kommer att komma, och om man behärskar att fixa mat på egen hand till alla.

Köp färdigt

Många matvarubutiker har idag färdiglagad mat att köpa över disk. Det kan vara chark, ostar, pajer, gratänger och annat som passar att servera på en examensfest. Ett bra alternativ om man känner att tiden inte riktigt räcker till. 

Beställ catering 

Ett tredje alternativ för den som vill fixa extra lyxig mingelmat på ett enkelt sätt är att beställa catering. Man låter då över allt jobb till någon som är expert och man kan dessutom få den levererad direkt till festen. I många fall blir det inte så mycket dyrare än om man skulle gjort allt själv, och sett till tiden man sparar kan det definitivt vara värt det.