Restauranger mat och catering

Restaurang och konnässör

Restaurang och konnässör

Att sno ihop mat till en större fest eller annan typ av sammankomst är någonting som de flesta ryggar tillbaka för. Det krävs inte bara stor kunskap om mat och smaker för att lyckas, utan också tillgång till bra råvaror och ett kök som tillåter att man lagar stora kvantiteter mat. De flesta som håller kalas av större modell väljer därför att kalla in ett företag som jobbar med catering för att på så vis komma undan en hel del av de problem som kan uppstå i samband med utfodring av gästerna som kommit till festen. Denna sida är till för dig som inte tidigare haft någon stor erfarenhet av att hyra in catering och som kan ha en hel del frågetecken som behöver rätas ut för att det skall kännas säkert och bra att hyra in de som verkligen kan det där med servering och mat. Det vill säga företag aktiva inom catering.

En mängd olika variabler

När man börjar skissa på hur den fest man vill bjuda in till skall se ut, är det viktigt att man har klart för sig att det kommer att krävas en hel del även om man får hjälp med catering av någon av alla de leverantörer som finns i landet. För att man skall få den fest man tänker sig, är det därför bra med minutiös planering och en tanke om att allting inte riktigt blir som man planerar. Det kommer högst sannolikt finnas en hel del småsaker som behöver ordnas ”ad hoc” eller i sista minuten om man så vill. Genom att titta på denna lista och gå igenom allt du behöver känna till för att festen skall bli lyckad, har du bättrat möjligheterna att lyckas. En stor del av vår fokus kommer att handla om bokning av catering i och med att detta är någonting som kan lösa det mesta som rör iordningställande av er fest.

Önskas mat från krogar och restauranger är detta en bra sida med information.

Bjud in i tid
Det är inte enkelt att boka en dag och en tid allt för långt i förväg. Trots att det känns svårt och kan vara vanskligt, är det en förutsättning för att du skall kunna få ordning allt som krävs. Även det cateringföretag som kontaktas behöver ha framförhållning om de skall hinna få klart all den mat som krävs. Genom att skicka ut inbjudningskort finns också en naturlig möjlighet för gästerna att berätta om specialönskemål vad gäller mat och dryck. Skall övernattning finnas som alternativ kan detta också nämnas.

Välj catering

Det finns många som jobbar med catering runt om i landet och på de flesta orter finns några alternativ att välja bland. Större städer brukar i allmänhet ha möjlighet att erbjuda olika sorters catering för den som vill ha en viss inriktning eller stil. Om du inte hittar några annonser eller företag inom catering i just din stad, kan det vara bra att kontakta restauranger i närheten. Många erbjuder catering utöver sin verksamhet som restaurang.

Boka lokal
För att gästerna skall ha någonstans att ta vägen krävs att ni har en lokal färdig. Det finns en mängd olika alternativ när det kommer till festlokaler och man kan ofta hitta flera intressanta alternativ. Vill ni ha en storslagen tillställning med bal och musik får ni kanske boka i god tid, men för enklare kalas och tillställningar kan det finnas bra alternativ även om man har dåligt med tid på sig. När ni bokar lokal kan ni göra det enkelt för er och välja någon som redan har samarbeten med företag som jobbar med catering. I dessa fall kan ni räkna med att ha tillgång till allt som krävs för att cateringföretaget skall kunna förse gästerna med god mat och dessutom ta hand om allt från porslin till disk.

Specialkost
För ett antal år sedan var det inte så många olika önskemål att ta hänsyn till vad gäller catering och mat. Nu för tiden har det blivit allt fler inriktningar och önskemål som innebär att man kan behöva förvarna den som ordnar catering så de kan ta fram bra alternativ som ändå är i linje med den mat som övriga gäster får. Det är alltid bra om man kan anlita cateringföretag som har stor erfarenhet. Detta borgar för att man kan få anpassat den meny man tänkt ut till att passa även för de som inte vill äta några av råvarorna som ingår. För att vara säker på att det finns tillräckligt kan man alltid beställa ett par portioner utöver vad man tänkt sig från början. Kanske tillkommer en eller flera personer efter att man har bokat maten för kalaset. Att ha för lite mat är någonting som kan vara mycket retligt och den som har ansvar för kalasets catering kan sällan ordna fram mer av samma rätter utan tid och kök. När du bokar catering är det alltid bra att komma med så mycket information som möjligt för att de skall ha förutsättning att ordna det man önskar.