Restauranger mat och catering

Bästa råvaror

Bästa råvaror

Det har under senare tid blivit allt större intresse för råvaror. Allt fler restauranger väljer att jobba med råvaror som i någon mån är ekologiska eller närproducerade. Detta är inte bara en fördel sett ur en miljömässig aspekt, utan också någonting som garanterar bra näringsvärde och smak!

 

När man väljer importerade grödor är de inte sällan skördade långt innan det att de egentligen är mogna. De får därefter mogna i lådor och i lastbilar vilket inte tillför de näringshalter man får i nyskördad och mogen frukt. I takt med att allt fler blir medvetna om fördelarna vad gäller näringsriktig och närproducerad mat ökar efterfrågan vilken nu är stor. Bland de många restauranger som finns i Stockholm, Göteborg och övriga landet är det vanligt att man använder sina råvaror som reklam för maten som serveras. Detta är ett steg i rätt riktning för de som inte bara vill bli mätta utan också få ordentlig näring samtidigt som miljön inte tar skada.

Vegetarisk kost

Även om kött ännu är en viktig del i menyn för många krögare och besökare, har det kommit fler vegetariska alternativ under senare år. Nu kan man ofta få näringsriktig och vegetarisk kost även om dessa rätter inte finns i menyn. Köken blir allt mer erfarna när det kommer till vegetariska rätter vilket är till glädje för alla som vill kunna gå ut och äta utan att beställa kött. Flera skolor jobbar nu med koncept som bygger på att ha minst en vegetarisk dag i veckan. Denna förändring var otänkbar för några år sedan enligt vissa. Nu är det naturligt och vanligt.